Znižujeme výdavky za jedlo vďaka predlžovanie trvanlivosti potravín
Home,  Money

Znižujeme výdavky za jedlo vďaka predlžovanie trvanlivosti potravín

 Šetriť za jedlo – to je dnes cieľ nejedného z nás. Aj keď sa nám v Českej republike darí, aj keď dostávame neustále pridané, neznamená to, že by sme mali plytvať s potravinami. Radšej by sme mali začať šetriť, nakupovať menej potravín, tým teda obmedziť aj plytvanie, ktoré je veľmi aktuálnou témou, o ktorého sa zaujíma nejedno médium. V súčasnej dobe ľudia míňa až tri tisíc korún mesačne za jedlo pre jedného. To je obrovská suma, ktorú je možné znížiť. Ide to znížiť treba tak, že nebudeme nakupovať takéto potraviny, pri ktorých vieme, že je nestihneme skonzumovať. Plytvanie jedlom je nielen zlé, ale aj nás zbytočne veľa stojí. 

Ľudia sa naučili nakupovať v zľavách, čo je na jednu stranu skvelé, na druhú stranu to speje len k plytvaniu jedlom. Ľudia často nestihnú skonzumovať to, čo si nakúpili, a tak jedlo vyhodia a tým aj stovky z ich peňaženky. Samozrejme nehovoríme, nech v zľavách nenakupujete, ale odporúčame si kupovať napríklad také potraviny, u ktorých je možnosť predĺžiť dobu trvanlivosti. 

Myslíte si, že nie je možné predĺžiť dobu trvanlivosti potravín? Nie je to tak. Máme pre vás niekoľko tipov, ako to dosiahnuť. Nevyhadzujte jedlo, neutrácajte zbytočne za jedlo, ktoré nestihnete zjesť -prodlužte dobu trvanlivosti. 

Tipy, ako predĺžiť dobu trvanlivosti potravín 

  • Dolnej časti listovej zeleniny ponorte do vody, čím dôjde k predĺženiu životnosti. Listová zelenina tak zostane oveľa dlhšie čerstvá. 
  • Pečivo pred uložením do chlebníka zabaľte do utierky, aj tak možno predĺžiť jeho životnosť. 
  • Špičku banánov zabaľte do igelitu alebo do alobalu, tak predídete skorému sčernanie banánov. 
  • Skladujte potraviny v sklenených nádobách, tým predídete parazitom, ktorí sa často radi usadzujú napríklad v múke alebo v strukovinách. Ak budete jedlo skladovať v sklenených dózach, ľahko tak predídete treba moliam, ktorínajmenej obľúbenými hosťami v domácnosti.