do by nemiloval jedlo! Kvôli jedlu žijeme, dýchame, zarábame si naň. Jedlo je skrátka niečo, čo k svojmu životu potrebujeme a čo skutočne milujeme. Každý človek má svoj obľúbený pokrm, na ktorý nedá dopustiť. To však neznamená, že sa medzi nami nenájdu tí, ktorí nemajú týchto obľúbených pokrmov viac. Jedlo ako také je naozaj niečo skvelé, naozaj na to nedáme dopustiť. Lenže vedeli ste, že nás jedlo môže zabiť?
Ľudia vedia, že keď sa budeme prejedať a priberať, keď prídeme do obezity, môžeme zomrieť rovnako ako v prípade, že budeme podvyživení a budeme len chudnúť. Lenže umrieť môžeme aj vďaka jedlu, ktoré skonzumujeme.
Existuje zoznam jedál, ktoré nás môžu (ale samozrejme tiež nemusia) zabiť. Viete, aké pokrmy do zoznamu patria? A konzumujete ich tiež alebo sa im vyhýbate?
Chobotnica
Konzumácia morských plodov, to je aktuálny hit vo svete gastronómie. Okrem slávok alebo kreviet sa tiež hojne konzumuje kórejská pochutina zvaná chobotnica, ktorá dáva jedlu úplne iný rozmer. Chobotnicu sa pri príprave pokrmov useknú chápadlá, a ešte živé sa pokvapkajú olejom. Potom sa napríklad usmaží. Kde je však ono nebezpečenstvo? Skrýva sa v prísavkách na chápadlách. Môžu sa totiž zachytiť v krku, teda tu hrozí udusenie. Chobotnicu preto veľmi dobre rozžujte.
Paradajky
O paradajkách sa hovorí, že je to jeden z najzdravších druhov zeleniny. Lenže ak ich budete konzumovať ešte v nedozretom stave, môžete si veľmi ublížiť. Nedozreté paradajky totiž obsahujú látky zvané glykoalkoloidy, ktoré spôsobujú nielen bolesť hlavy, ale aj bolesť žalúdka a dýchacie problémy.
Rebarbora
Opäť surovina, o ktorej sa hovorí, že je zdravá. Málokto však vie, že obsahuje takzvanú kyselinu šťaveľovú, ktorá pri väčšom množstve zabíja. Možno si hovoríte, že rebarbory rovnako jete len málo, ale aj pri menších dávkach sa môžu objaviť problémy v podobe horúčky, hnačky alebo kŕčov.