Mýty o financiách, ktoré značne obmedzujú váš úspech
Money

Mýty o financiách, ktoré značne obmedzujú váš úspech

Peniaze sú pre život dôležité, o tom niet pochýb ani sporu. Ale zároveň je potrebné poznamenať, že peniaze nie sú všetko. Treba k nim pristupovať trochu triezvejšie než doteraz. Najmä by ste mali z hlavy vypustiť mýty týkajúce sa financií, ktoré vás môžu značne obmedzovať. A to nielen v živote, ale predovšetkým môžu obmedzovať váš úspech.

Medzi ľuďmi napríklad veľmi často koluje mýtus, že peniaze človeka mení. Lenže o tom možno polemizovať. Peniaze nedávajú človeku dobré alebo zlé vlastnosti, len posilňujú vlastnosti, ktoré nám boli dané od prírody. A to je len jeden z celej rady ďalších mýtov, ktoré nás môžu výrazne obmedzovať v našom živote, biznise, úspechu.

Zbohatnutie je o šťastí

Tak tomu rozhodne nie je. Zbohatnutie nie je o šťastí, aj keď niekomu sa skutočne podarilo vyhrať v lotérii. Títo ľudia však s peniazmi nevedeli dobre zaobchádzať a stalo sa, že je premrhali alebo ich ihneď utratili.

Ďaleko lepšie je, keď človek usiluje o nejakú vec a tvrdo si za ňou ide. Buduje si svoju značku, firmu, robí, čo ho baví. Peniaze potom prichádza samy. Ale naozaj nemožno povedať, že zbohatnutie je o šťastí. V drvivej väčšine prípadov je zbohatnutie len dôvodom driny a tvrdia usilovnosť.

Chcieť veľa peňazí nie je dobré

To taky nedá povedať. S malým množstvom peňazí len ťažko budete pomáhať slabším a chudobnejším. S pár bankovkami vo vrecku asi ťažko založíte projekt alebo vyviniete produkt, ktorý urobí z planéty lepšie miesto. Peniaze skrátka potrebujete, či už chcete priniesť osvetu do sveta alebo len chcete zabezpečiť svoju rodinu a dopriať si kvalitné jedlo alebo spĺňať svoje požiadavky na život.

Peniaze nerobia človeka šťastným

Vedeli ste, že existuje celá kopa vedeckých teórií a štúdií, ktoré presne toto vyvracia? Peniaze môžu človeku priniesť šťastie, a to v mnohých oblastiach života. Peniaze môžu deťom priniesť vzdelanie, tiež sa postarajú o bývanie, jedlo.